top of page

Espectacles:

Batecs

Fou estrenat el 15 i 16 de maig de 1999, durant la 49a edició de les Fires i Festes de l'Ascensió. Es va incloure dins de la programació cultural organitzada per l'Ajuntament de Granollers (que el va coproduir) al Teatre Cercle Cultural de la Fundació 'la Caixa'. Des de llavors aquest espectacle s'ha presentat a: L'Estartit, Canovelles, Lliçà d'Amunt, Granollers (novament) i a la Fira de Manresa l'any 1999.

Plou i fa sol, en Risto balla sol 

L'any 2002 s'estrena el primes espectacle infantil de l'entitat, anomenat Plou i fa sol, en Risto balla sol. En aquest espectacle les 3 colles infantils posaven a escena 10 danses tradicionals catalanes acompanyades del Cor Infantil de la Societat Coral Amics de la Unió de Granollers i d'un grup de 4 músics. En Pere Ortega donava vida a en Risto, un bruixot a qui li agrada molt ballar però és massa tímid per fer-ho davant dels altres, és per això que busca un bon breuatge que li faci perdre la vergonya.

[Recull fotogràfic]

Blaüncs

Aquest espectacle, creat en motiu del 20è aniversari de la Festa Major de Blancs i Blaus de Granollers, mostra els aspectes més significatius d'aquesta festa. La música, creada expressament per l'espectacle, va anar a càrrec del compositor i músic granollerí Martí Ventura, amb coreografia d'en Carles Morales i vestuari d'en Pau Fernández. S'estrenà el 20 i 21 de juny de 2003 al Teatre Auditori de Granollers. La bona acollida que va tenir obligà a fer una nova representació en el mateix teatre, el 25 d'agost. El repte, el cercavila, l'estirada de corda, la passada de rajoles, el correfoc, el correaigua, el concurs de rajolers, el veredicte i el sopar de fi de festa, que formen part de la Festa Major de Granollers, estan plasmades en aquest espectacle, Blaüncs.

Eclèctic

Després de Blaüncs, el Cos de Dansa decideix encarar un nou projecte anomenat Eclèctic. Aquest està compost per dues parts: la primera: Arran de Plaça, que està realitzada a partir de danses tradicionals d'arreu de Catalunya i la segona part: Apunts de Ruera que està formada per danses de creació a partir de músiques del mestre Josep Maria Ruera i coreografia de Carles Morales. S'estrena l'any 2005 al Centre Cultural "La Caixa" de Granollers. S'arriba a reprensentar fins a dotze vegades a diferents ciutats del Territori Català, com ara: Vilanova del Vallès, La Garriga, Sant Celoni, Les Franqueses, Barcelona i Menorca, entre d'altres.

75è aniversari de l'Esbart 

El 2007 l'Esbart decideix crear un espectacle per celebrar el seu 75è aniversari. En aquest hi participaren tots els grups que formen l'entitat i dos grups nous que sorgiren expressament per l'ocasió. El fil conductor era fer un viatge en el temps i mostrar els balls de les diverses èpoques: des dels incis, quan les danses es xiulaven, fins a l'actualitat. Tota aquesta història va ser narrada per l'actor granollerí Miquel Noguera.

Aleatori

Aquest espectacle és el projecte més ambiciós de l'Esbart Dansaire de Granollers. Es basa en un recull de 19 cançons de Lluís Llach triades aleatoriament pel mestre i coreògraf Carles Morales. Marta Carrasco, Pau Fernández, Ignasi Giol, Rubèn Taltavull, etc. van ser alguns dels col·laboradors d'Aleatori. Es va estrenar el 8 i 9 de novembre de 2008 al Teatre Auditori de Granollers, com a clausura del 75è aniversari de l'esbart. És un dels espectacle que ha voltat més per Catalunya, algunes de les ciutats on es va representar van ser: Mataró, Figueres, La Garriga, Canovelles i Verges, com a final de gira.

Somia i balla, Ton!

Diumenge 17 d'abril de l'any 2011 s'estrena al Teatre Auditori de Granollers el segon espectacle infantil de l'entitat Somia i balla, Ton!. La història tracta d'en Ton, viatger, somiador, rodamon, i la dels nens que es va trobant en el seu viatge permeten als balladors més petits de l'Esbart presentar les seves danses. En aquest espectacle acompanyen als nens i nenes, nois i noies de l'Esbart, en Pep Callau i el grup de música folk "La Boina".

A Granollers...Ballem!

Aquest espectacle volia mostrar diferents danses, des de les d'antiga tradició (com les gitanes de Granollers, el ball de donzelles o la quadrilla) fins a les danses sorgides de la Festa Major de Blancs i Blaus (com el ball del colom, dels gegants o els ball de capgrossos). A més "A Granollers, ballem!" presenta 3 estrenes amb música de Marçal Ramon: el xotis de les publilles i el ball pla de Granollers, amb coreografia de Carles Morales, i el ball de bastons de Granollers, amb coreografia de Montserrat Armengol. L'espectacle s'estrena el dia 19 de maig del 2013 a Granollers.

[Recull fotogràfic]

Cobla i Esbart 

El 17 de novembre de 2013, a l'Auditori de Granollers s'estrena l'espectacle Cobla i Esbart, amb la participació de la Cobla Sant Jordi de Barcelona, com a encàrrec de l'Agrupació Sardanista de Granollers. En la primera part d'aquest espectacle es presenten danses tradicionals com el ball cerdà, l'espunyolet, el ball del vano i el ram, la corranda alta de Surnià i Aires de l'Ebre (recull de jotes de l'Ebre). A la segona part es presenten coreografies de músiques del mestre Josep Maria Ruera, del que es recorden el 25è aniversari de la seva mort. Es presenten les sardanes: Empúries, la grega, La verge catalana, Riells del Fai, Ones plàcides a Lloret, Esplai i A l'entorn de la Porxada. Finalitza l'espectacle amb l'estrena de la coreografia, d'en Carles Morales, de La glosa del ball de donzelles.

Ballant al cel, com un estel

Aquest és el tercer espectacle infantil que crea l'esbart, també amb la participació dels tres grups infantils. És un projecte molt ambiciós, ja que a part de portar-lo a un escenari també s'editarà un llibre amb la història que es representarà al Teatre Auditori de Granollers que es representarà el 9 d'abril de 2017. Aquest personatge neix d'una història escrita per Albert Juvany i il·lustrada per Elena Frauca. A l'escenari, serà la Maria Jover qui s'encarregarà de donar-li vida.

bottom of page